De leukste activiteiten voor een kinderfeestje op een rij

Het houden van een kinderfeestje is erg leuk voor je kindje. Al zijn vriendjes komen langs, ze gaan activiteiten doen en hebben het er de dag erna over op school. Je kind voelt zich echt jarig en maakt herinneringen die hij jaren later nog weet. Voor jou als ouder is het organiseren van een kinderfeestje andere koek. Een van de dingen waar je tegenaan loopt zijn de activiteiten. Wat doe je zoal met kinderen op een kinderfeestje? En wat voor traktatie geef je mee op school? Dit zijn voor sommige ouders ingewikkelde vragen, want je wil het natuurlijk zo goed mogelijk doen voor je kind!

Activiteiten voor een kinderfeestje thuis

Kinderen hebben de hele dag energie en zitten vaak lastig stil. Hoe oud je kind ook wordt, het is leuk om actieve activiteiten te kiezen. Jongetjes bewegen over het algemeen wat meer dan meisjes, maar dit is natuurlijk per kind verschillend. In de zomer kun je kiezen voor buitenspelletjes, zoals een waterballonnen gevecht, tikspelletjes of een estafette. Voor binnen kan je kiezen voor het bakken van cupcakes, het maken van knutselwerkjes of een make-up party. Spullen voor dit soort feestjes haal je gemakkelijk bij een speelgoedwinkel online of in het centrum. Een slaapfeestje doet het ook vaak goed. Kies een leuke film, haal wat lekkers in huis en zorg voor voldoende slaapplekken.

Ideeën voor een kinderfeestje buiten de deur

Hou je het liever niet thuis? Dan zijn er genoeg ideeën om je kinderfeestje op locatie te laten slagen. Allereerst hangt de locatie en activiteit af van je budget. Met de hele groep lasergamen is een stuk duurder dan naar het zwembad of een speelparadijs. Ook een escaperoom voor (oudere) kinderen is vaak een succes. Bedenk van tevoren wat je budget is, en hoeveel kinderen er maximaal mee kunnen. Hou hierbij ook rekening met het vervoer. Breng jij alle kinderen, of moeten ouders hun kind zelf naar de locatie brengen? Hou rekening met dit soort dingen wanneer je voor een kinderfeestje buiten de deur kiest.