Een kledingstuk dat je misschien niet zo snel uit de kast zal trekken in je dagelijkse leven, maar die wel enorm leuk kan zijn voor een feest, is een petticoat. Een petticoat kan op heel erg veel verschillende manieren gedragen worden waardoor je er erg creatief mee kan zijn. Een petticoat wordt erg vaak gedragen als onderrok, dit zal er namelijk voor zorgen dat je rok een stuk meer volume heeft. Petticoats kun je in verschillende modellen, kleuren en formaten kopen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor Tututule petticoats, maar er zijn nog veel meer petticoats in Nederland te koop.

Hoe je een petticoat kan dragen

Een petticoat wordt dus vaak gedragen als een onderrok, maar tegenwoordig hoef je deze zeker niet meer alleen maar op die manier te dragen. Sommige petticoats zien er namelijk zo mooi uit dat deze rokken ook leuk zijn om zonder iets erover te dragen. Zeker als een petticoat genoeg lagen heeft, kan deze prima als rok gedragen worden. Toch zal niet iedereen zich even comfortabel voelen met het dragen van een petticoat. Voor die mensen is een tule rok misschien wel een goede optie. Een tule rok kopen kan bij verschillende bedrijven in Nederland, ieder bedrijf zal weer een ander aanbod aan rokken hebben.

Geschikt voor ieder lichaam

Ongeacht wat voor een lichaamstype je hebt, zal een petticoat of tule rok je enorm leuk kunnen staan. Deze soort rokken worden steeds populairder, mede doordat ze leuk zijn voor zowel jong als oud. Ook zijn deze rokken erg geschikt voor grote feesten zoals carnaval. Zowel tule rokken, als petticoats zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Hierdoor kun je dus voor erg veel verschillende outfits gebruikmaken van een tule rok of petticoat. Welke van de twee je het beste kan dragen, zal afhankelijk zijn van hoe zo’n outfit je voor ogen hebt. Een petticoat zal namelijk vaak meer volume geven dan een tule rok.

Voor korte en lange rokken

Voor zowel lange als korte rokken is het mogelijk om er een petticoat onder te dragen voor wat extra volume. Een korte rok dragen met daaronder een petticoat, zal je benen extra benadrukken. Mocht je dit niet graag willen, dan is het dragen van een lange rok met een petticoat eronder misschien meer geschikt. Hoewel hierbij nog steeds veel nadruk zal liggen op je benen, zal dit er niet zo sexy uitzien als bij een korte rok. Doordat een petticoat zowel voor lange als korte rokken geschikt is, maakt het ook niet uit welke temperatuur het is tijdens je feestje.

De beste manier om te stylen

Om een tule rok of petticoat volledig tot zijn recht te doen komen in een outfit, is het belangrijk om deze op de juiste manier te stylen. Doordat deze rokken zelf al veel volume hebben, zal een strakke top het beste erbij staan. Door een strakke top zal er namelijk nog meer nadruk worden gelegd op het prachtige volume van de rok. Ook zullen hakken vaak erg leuk staan bij een tule rok of een petticoat. Zo kun je een tule rok of petticoat dus ook geschikt maken voor ieder feest, als je deze maar op de juiste manier styled.