Het is altijd fijn als je zelf een dagje rust wilt zonder dat je kinderen de hele dag om je heen zijn om gebruik te maken van Kinderopvang Breda. Misschien wil je wel even eruit met je partner of vrienden. Het is dan ook een goed idee om de kinderen naar de opvang te brengen waar zij zich kunnen vermaken. Het kinderdagverblijf zorgt ervoor dat kinderen leuke dingen kunnen doen en met elkaar kunnen spelen. Ook krijgen ze er begeleiding gedurende dag om op iemand terug te kunnen vallen als de ouders er even niet zijn. Met deze tips zal jouw kind zich prima vermaken op de kinderopvang.

1.Ga een rondje langs kinderdagverblijven

Je wilt graag een kinderdagverblijf waar jouw kind ook daadwerkelijk past. Een goed idee is dan om er meerdere te benaderen. Kijk eerst even op internet en lees ervaringen van andere gasten die het dagverblijf aanbevelen. Lijkt het je wat? Bezoek de kinderopvang dan even met jouw kinderen om te kijken of zij het ook wat vinden. Als er een goede klik is met de kinderopvang begeleiders heb je snel de juiste plek gevonden voor je kind.

2.Overleg met pedagogisch medewerkers

De begeleiding van de dagopvang worden pedagogisch medewerkers genoemd. Deze professionals kunnen perfect omgaan met kinderen. Door met hen te praten en overleggen kun je makkelijker een keuze maken voor een kinderopvang. Denk jij dat ze goed met jouw kind om kunnen gaan en van voldoende aandacht kunnen voorzien? Dan zit je meestal goed. Tuurlijk moet het kind zich er zelf ook op gemak voelen. De klik moet er zijn. Dit geld ook voor jou als ouder die vaak in gesprek zal gaan met de pedagogisch medewerkers over hoe het gaat met het kind.

3.Check de groepssamenstelling

Belangrijk is om te zien of de groepsindeling bij de wensen van het kind past. Grote groepen kunnen ervoor zorgen dat het kind minder aandacht krijgt of zich een buitenbeentje voelt. Ga na of jouw kind in de groepssamenstelling past van andere kinderen. Denk aan de leeftijdsverschillen van de kinderen onderling en het aantal begeleiders in een groep. Zeker voor peuters is het beter om in een groep met leeftijdsgenootjes te zitten.

4. Kijk wat de dagopvang heeft te bieden

Controleer hoe groot het verblijf is en welk speelgoed zij gebruiken. Zijn er bijvoorbeeld slaapmogelijkheden? Ziet het eruit of jij je kind hier achter zou laten? Check ook de veiligheid van de binnen en buitenspeelplaats. Ligt de opvang aan een drukke weg? Is er een hek aanwezig zodat kinderen niet zomaar de weg op kunnen rennen? Is de opvang schoon? En liggen er geen losse onderdelen zoals knikkers die het kind makkelijk in kan slikken? Overweeg waar je jouw kind kunt laten verblijven op een veilige en verantwoorde manier.

Kortom, er zijn vele tips om een goed kinderdagverblijf te kiezen. Het is belangrijk dat het kind zich veilig en gewaardeerd voelt zodat deze zich er ook thuis kan voelen.