De hydrofiele luier, een doek die vooral vroeger gebruikt werd als echte luier… waar gebruik je ze voor? Deze hydrofiele doeken zijn in ieder geval nog volop aanwezig in iedere babykamer. En waarom is dat toch? Wat is er toch zo handig aan die doeken?

Dun, licht én snel droog

De hydrofiele luiers zijn een uitkomst en iedere moeder zal dit beamen! Deze dunne katoenen doeken gebruik je namelijk overal voor. Het handigste zijn ze als dunne handdoek voor de kleintjes. Doordat de hydrofiele luiers eigenlijk dunnen handdoeken zijn kun je de kneepjes bij baby’s ook goed droog maken.

Als onderlegger gebruik je ze ook te pas en te onpas. Als je op het aankleedkussen een ongelukje hebt, haal je de hydrofiele luier eraf en stop je die in de wasmachine. Zo hoef je niet de aankleedkussenhoes te verschonen. En in de wieg of het ledikantje is het weer handig als de kleine spuugt bijvoorbeeld. Al kun je daarvoor ook de XL hydrofiele doeken gebruiken; deze zijn een flinke slag groter en kun je bij een ledikantje makkelijker om het matrasje heen vouwen.

Al met al kunnen we dus makkelijk zeggen: het zijn dus multifunctionele doeken! Als je de lijstjes erop na slaat, komen we uit op een gemiddelde van 12 hydrofiele luiers die je in huis moet hebben. Dat is uiteraard geheel naar eigen wens, alleen uit ervaring kunnen we wel zeggen dat dit niet overdreven is. Online bekijk je nog meer verschillende soorten luiers.

Waar kan je hydrofiele luiers voor gebruiken?

Hydrofiele luiers hebben verschillende toepassingen:

  • Handdoek
  • Spuuglap
  • Onderlegger
  • Lakentje
  • Luier
  • Zonnescherm in de auto, of aan de kinderwagen

Ook online te koop?

Heb je hulp nodig bij het kopen van luiers? Online kan je tegenwoordig veel informatie vinden. Er zijn tal van moederblogs en fora waar je veel gestelde vragen over luiers, verschonen en veel andere onderwerpen kunt bekijken. Ook webshops als Bol.com, Kruidvat en Wehkamp bieden veel informatie en kooptips. Op een luier vergelijkingssite als Luiersvergelijken.com kan je ook veel informatie lezen en vind je handige links naar populaire webshops en aanbiedingen.