Weet jij al hoeveel kosten je kunt besparen met wasbare luiers? Als je hier nog niet naar hebt gekeken kan het verstandig zijn om hier toch naar te gaan kijken. De wasbare varianten zouden je in de toekomst namelijk hoge kosten kunnen besparen. Er zijn tegenwoordig veel specialisten die deze luiers in het assortiment hebben opgenomen. Een van de verkooppunten is Billenboetiek. Alleen moet je dan wel nog weten wat je er allemaal mee kunt. Onderstaande informatie zet een aantal zaken op een rijtje, zodat je zelf aan de slag kunt en kunt profiteren.

Wasbare luiers kunnen hergebruikt worden

Wasbare luiers zijn luiers die meermaals te gebruiken zijn bij jouw baby. De luiers zijn gemaakt van katoen en hebben uitsluitend een inlegstuk wat verwisseld hoeft te worden. Hierin wordt de ontlasting van jouw baby opgevangen. De luier zelf kun je gewoon in de wasmachine wassen, waardoor je hem op een later moment opnieuw kunt gebruiken. Je hoeft hierdoor niet voortdurend naar de winkel te gaan om de voorraad weer aan te vullen en zult dus ook niet zomaar zonder luiers komen te zitten tijdens het verschonen van jouw baby. Dit brengt de eerste voordelen met zich mee.

Een hoge besparing op de lange termijn

Als je de wasbare luiers aan gaat schaffen kan het wel een flinke investering zijn. De luiers zijn over het algemeen namelijk duurder dan de pakken van huismerkluiers bij een drogist. Echter is het een investering die je maar eenmalig hoeft te maken. Alleen al het inlegmateriaal moet regelmatig vervangen worden, maar dit is qua kosten een stuk goedkoper. Hierdoor kun je een besparing van ongeveer 480 euro per kind krijgen op de langere termijn. Als je voor goedkope oplossingen gaat, zal de besparing zelfs nog meer oplopen in de toekomst.

Beter voor het milieu

Daarbij zijn wasbare luiers veel beter voor het milieu. Je hebt namelijk minder afval dan met de wegwerpluiers. Wanneer je wegwerpluiers aanschaft, moet je deze immers iedere keer vervangen als jouw baby erin geplast of gepoept heeft. Bij de wasbare varianten haal je het inlegmateriaal eruit wanneer het nat aanvoelt en hebt hierdoor veel minder afval. De luier zelf was je na een aantal uren gewoon in de wasmachine. Je hebt altijd minder uitstoot van CO2 en kunt hierdoor jouw steentje bijdragen aan het milieu. Dit kan een belangrijke reden zijn om over te stappen.

In meerdere kleuren en prints beschikbaar

Je zou dan kunnen denken dat wasbare luiers saai zijn. Echter zijn ze juist veel leuker dan de wegwerpluiers. Je hebt ze namelijk in verschillende kleurtjes en prints. Je kunt jouw baby dus altijd leuk aankleden. Doordat het er niet gelijk als een luier uitziet, is het een uniek kledingstuk waar jouw kindje in gezien mag worden. Bekijk daarom ook welke kleuren en prints het leukste zijn en ga over tot een aankoop. Het enige waar je nog naar hoeft te kijken is de maat die je aanschaft, zodat het allemaal goed blijft zitten.